„Klubrádió

Kiderítette a rendőrség, ki írt álnéven lejárató cikket Szabó Tímea ellen a Magyar Nemzetbe

30/10/2020 14:27

| Szerző: Klubrádió/Média1

Első fokon megnyerte a Magyar Nemzet lejárató cikke miatt indított perét Szabó Tímea, a Párbeszéd parlamenti képviselője. Az is kiderült, ki volt az az álnéven publikáló szerző, aki az ellenzéki politikust baktériumokat fröcsögő organizmusnak, a háttérhatalom biológiai fegyverének nevezett. A Zummer Fülöp álnév mögött a propagandamédia egyik vezető újságírója, Szikszai Péter rejtőzött, az írást pedig a Magyar Nemzet főszerkesztője hagyta jóvá.

Még áprilisban indított személyiségi jogi pert és tett feljelentést becsületsértés miatt ismeretlen tettes ellen Szabó Tímea, a Párbeszéd parlamenti képviselője, a Magyar Nemzet egyik cikke miatt, amelyet a lap egy Zummer Fülöp álnevű szerzőtől közölt. Szabó Tímea most azt írta a Facebook-oldalán, hogy első fokon megnyerte a pert.

A rendőrségi nyomozás kiderítette, hogy a szerző Szikszai Péter, a cikket pedig Toót-Holló Tamás főszerkesztő hagyta jóvá.

A Fővárosi Törvényszék a Magyar Nemzetet és az azt kiadó Médiaworks Hungary Zrt.-t arra kötelezte, hogy 24 órán át jól láthatóan tegyék közzé a nyomtatott lapban és az online kiadásban is, hogy  Szabó Tímea személyiségi jogait, valamint  az online cikk végleges eltávolítását is előírták. (Egyelőre a cikk még elérhető.) Emellett 1,3 millió Ft kártérítés megfizetését is kirótták a kormánymédiumra. 

A cikkben többek között ilyen sorok szerepeltek:

„Szabó Tímeát egy titkos szigeten lévő, illegális laboratóriumban hozták létre egy kullancs és Lendvai Ildikó DNS-éből. Egy ideig hőálló, steril üvegedényben tartották, aztán az MSZP behurcolta a magyar országgyűlésbe. Szabó Tímea először csak megbújt a parlamenti fakazetták, parketták rései között, aztán lassan bekúszott az ülésterembe. Amikor eljött a rajzás időszaka, Szabó Tímea szót kért, és szerteszéjjel fröcskölte a baktériumait. Egyes kutatók szerint a Szabó Tímea nevű organizmus nem azért van a magyar parlamentben, hogy a választókat képviselje, ő csak mérgezni akar. Szabó egy nem létező párt tagja, de egy nagyon is létező háttérhatalom biológiai fegyvere. Közvetlenül a lélekre hat. Elpusztít minden értéket. Még arra is képes, hogy néhány ezer védőmaszk miatt a határon túli magyarok ellen uszítson.”

A rendőrségi vizsgálatból derült ki, hogy „A Szabó Tímea nevű organizmus tudományos jellemzése” című írást jegyző Zummer Fülöp név mögött az a Szikszai Péter áll, aki korábban vezérigazgató-helyettesként dolgozott a Hír TV-ben, volt hírigazgató az Echo Tv-ben, valamint főszerkesztő-helyettes a Magyar Időknél.