„Klubrádió

Két vonat ütközött egy traktorral Újfehértónál, egy ember meghalt

20/04/2021 20:28

| Szerző: Klubrádió

Vasúti szerencsétlenség történt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértónál kedden: két személyvonat ütközött egy traktorral, majd az egyik vonat kisiklott. A traktor vezetője a helyszínen meghalt, és többen megsérültek. 

A traktor vezetője meghalt és többen megsérültek, amikor két személyvonat ütközött egy traktorral kedd délután az újfehértói vasúti átjárónál. A balesetben az egyik vonat mozdonya és két kocsija teljesen, a harmadik kocsi részben futott le a sínekről, míg a negyedik vagon a síneken maradt. A másik vonatnak csupán a mozdonya károsodott, ezen a járaton senki sem sérült meg.

2021. április 20. A lényeg-részlet / Interjú, Rutkai-Dér Vivien - 2021.04.20.
00:35
00:00

Rutkai-Dér Vivien, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője számolt be a Klubrádiónak. Elmondta: egy traktor akart áthaladni az átjárón, ütközött egy Debrecenből Nyíregyháza felé tartó vonattal, átsodródott a másik sínpárra, ahol egy ellenkező irányba közlekedő vonat is nekihajtott. Az utóbbi vonat kisiklott. A tűzoltók a műszaki mentést végezték és átvizsgálták a kocsikat. Összesen 39 tűzoltó vett részt a műszaki mentésben.

2021. április 20. A lényeg-részlet / Interjú, Győrfi Pál - 2021.04.20.
00:22
00:00

13 mentőautó és 2 mentőhelikopter indult a balesethez – mondta el Győrfi Pál, az országos mentőszolgálat szóvivője. Az első visszajelzések alapján a traktort visszajelző férfi a helyszínen meghalt, és úgy tudni, öt-hat ember sérült meg, tehát mégsem tömeges balesetről van szó – tette hozzá.

 

A 24.hu azt írta: a két szerelvényen összesen mintegy húsz utas volt. A helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt a záhonyi fővonalon Debrecen és Nyíregyháza között pótlóbuszok járnak, egy-másfél órás késésekre kell számítani. A vonatközlekedés várhatóan napokig szünetel majd ezen a szakaszon.