„Klubrádió

Kereskedelmi forgalomba kerülhet a Moderna-vakcina Magyarországon is

7/06/2021 14:52

| Szerző: Klubrádió

Közép- és Kelet-Európában, valamint Izraelben a Medison Pharma hozhatja forgalomba a Moderna koronavírus elleni oltóanyagát – közölte a hvg.hu hétfőn. A közlemény arra nem tér ki, hogy mikor kezdődhetne a kereskedelmi értékesítés Magyarországon.

A Moderna bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött a Medison Pharmával a Moderna Covid-19 elleni oltóanyagának értékesítéséről Közép- és Kelet-Európában, valamint Izraelben. Azt írják, hogy a megállapodás 20 országot érint az említett régióban, köztük Magyarországot is – írja a hvg.hu.

Rajtunk kívül Lengyelországban, Csehországban, Romániában, Bulgáriában, Szlovéniában, Szlovákiában, Horvátországban, Észtországban, Lettországban, Litvániában, Szerbiában, Ukrajnában, Moldovában, Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Koszovóban, Észak-Macedóniában, Montenegróban és Izraelben lesz elérhető.

Koronavírus - Újabb Moderna-vakcinaszállítmány érkezett Ta
 
A Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcináinak újabb szállítmánya a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalban Tatabányán 2021. május 22-én. Fotó: MTI/Kovács Attila
 
 

„Fontos számunkra a Medison Pharmával most megkötött együttműködési megállapodásunk, mert ez garantálja, hogy az mRNS COVID-19 vakcinánk eljut az érintett piacokra” – mondta Corinne Le Goff, a Moderna kereskedelmi vezérigazgatója.

„A partnereinkkel végzett közös munkánk eredménye, hogy képesek vagyunk teljesíteni a járvány elleni küzdelemben vállalt kötelezettségeinket és a vakcinánkat a világ bármely részére el tudjuk juttatni” – mondta.

A közlemény arra nem tér ki, hogy mikor kezdődhetne el az oltóanyag kereskedelmi értékesítése Magyarországon.