„Köszönjük,
A lényeg

Karácsony Gergely arra kéri a kormányt, hogy Budapest kapjon az uniós forrásokból. Villamosokat venne

12/05/2022 14:21

| Szerző: Klubrádió

A főváros 51 új, alacsonypadlós, akadálymentesített, klímával felszerelt modern villamost venne, amire még 2014-ben kötöttek opiós szerződést a CAF-gyártóval. Ha az akkori áron sikerülne beszerezni a járműveket, az a jelenlegi piaci környezetben jelentős megtakarítást jelentene. Csak a kormány "jóindulatán" múlik, hogy ne zárják ki a Fővárosi Önkormányzatot az uniós források felhasználásából.

"51 új, alacsonypadlós, akadálymentesített, klímával felszerelt modern villamos érkezhet Budapestre, miután a BKK meghosszabbítja a CAF-gyártóval kötött opciós szerződését. Mindez azért is remek hír, mert a villamosok alapára már a 2014-es szerződéskötéskor is rendkívül kedvező volt, így a jelenlegi piaci környezetben jelentős megtakarítást jelentene, ha a BKK élhetne a szerződésben szereplő opcióval" – írja Karácsony a Facebookon.

Ezért újra a kormányhoz fordult: "Újra kifejezzük a kormány felé együttműködési szándékunkat és kérjük, hogy ne zárják ki a Fővárosi Önkormányzatot az uniós források felhasználásából. Az EU-s pénzek megnyitásával megrendelhetnénk az 51 darab alacsonypadlós CAF villamost, aminek köszönhetően több vonalra is eljuthatnának Budapest legmodernebb villamosai."