„Klubrádió
A lényeg

Jó hír a Blahán keresztül közlekedő autósoknak

16/09/2021 19:59

| Szerző: Klubrádió

Újra a maximális sávokon lehet átautózni a téren, és a villamosbarát körúti lámpaprogram is helyreáll – közölte Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke a Facebookon.

Az eredetileg tervezettnél hamarabb térhet vissza a forgalom a Blaha Lujza téri csomópontba – írta Balogh Samu Facebook-posztjában. A főpolgármester kabinetfőnöke közölte: a tervek szerint szeptember végére készültek volna el a nagyobb forgalomkorlátozással járó munkák a kereszteződésben. Azonban a kivitelezés felgyorsításával már 10 nappal korábban, várhatóan most hétvégén (szeptember 18-19.) véget ér az érdemi forgalomkorlátozás a Rákóczi út és a Nagykörút csomópontjában.

Így július közepe óta először a Rákóczi úton és a Nagykörúton is újra kétszer két sáv lesz járható a buszsávok, illetve a villamosvágányok mellett.

Hozzátette: a következő időszakban csak kisebb munkálatokra kell számítani a csomópontban és közvetlen környezetében, így kisebb módosítások mellett (sávelhúzás, sávszűkítés) eredeti kapacitással folyhat az autóforgalom. Nagyobb, a sávok számát érintő korlátozásokra már csak október végén, az őszi tanítási szünet időszakában kell számítani. Ekkor készül el majd a kereszteződés végleges kialakítása. 

Mindez a tömegközlekedésre is hatással lesz, hétfőtől visszaáll a villamosbarát lámpaprogram is a Nagykörúton, a csomópont eredeti kapacitásának visszaállításával már okafogyottá válik az ideiglenes intézkedés. Balogh Samu hozzátette: a belső-erzsébetvárosi forgalomcsillapítás felfüggesztett intézkedéseit is visszaállítják, ahogy azt korábban ígérték. 

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)