„Köszönjük,
A lényeg

Horváth Csaba: Ne döntsenek a kerületiek feje fölött a "mini-Dubajról"!

29/11/2023 16:07

| Szerző: Klubrádió

Zugló önkormányzata tárgyalást kezdeményez Lázár János építési és közlekedési miniszterrel a kerületbe tervezett "mini-Dubaj" miatt, és határozottan kérik a kormányt: ne döntsenek a zuglóiak feje fölött – erről beszélt Horváth Csaba, Zugló polgármestere a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt.

„Az elmúlt tíz év arról szólt, hogy a zuglóiak feje fölött újabb és újabb monstrumokat telepítettek Zuglóba, ami egyébként Budapest legzöldebb kerülete” – hangsúlyozta Horváth Csaba. A polgármester sorolta a betonmonstrumokat a kerületben: a lista a Népstadionnal kezdődött, aztán jött a Városliget. A legújabb problémának a Rákosrendezőre tervezett „mini-Dubajt” nevezte.

Horváth felszólította a kormányt, hogy tárgyaljon az illetékes zuglói önkormányzattal Rákosrendező fejlesztéséről.

„Határozattan megkérjük a kormányt, hogy vesse el azokat a terveket, amik megjelentek a sajtóban” – tette hozzá. Azt kérte, hogy tárgyaljanak arról, hogy hogyan lehet „zöld potenciálú fejlesztési területként” tekinteni Rákosrendezőre, és hogyan lehet javítani a közlekedési elérhetőséget a környéken. Horváth Csaba levélben fordult Lázár János építési és közlekedési miniszerhez, mert szerinte Zuglónak nem „mini-Dubajra” van szüksége, hanem zöldfejlesztésekre.

1900 milliárd forintnak megfelelő összegből építene új városnegyedet a Rákosrendező helyén egy arab befektető, ami mellé a magyar kormány legalább 300 milliárd forintos infrastruktúra-fejlesztéseket végezne el – derül ki abból a kormányzati dokumentumtól, ami a Telex birtokába került.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)