„Köszönjük,
A lényeg

Hornung Ágnes veszi át az elhunyt Turi-Kovács Béla parlamenti helyét

5/12/2023 18:49

| Szerző: Klubrádió

A Fidesz-KDNP pártlista 74. helyén szereplő Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár kapja a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát.

A Nemzeti Választási Bizottság 12 támogató szavazattal kiadta Hornung Ágnesnek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát kedden – közölte az MTI.

Európa legnagyobb táboroztatási programjában 180 ezren vette
 
Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart a zánkai Erzsébet-táborban 2022. december 15-én. Fotó: MTI/Vasvári Tamás
 

A 2022-es parlamenti választáson a Fidesz és a KDNP közös listájának 14. helyén mandátumot szerző Turi-Kovács Béla november 3-án elhunyt. A jogszabály szerint a listán szerzett mandátum megüresedése esetén a jelölőszervezet nevezheti meg, kinek kéri kiadni a mandátumot. A közös pártlistát állító jelölőszervezetek a pártlista 74. helyén szereplő Hornung Ágnest jelentették be a megüresedett mandátum betöltésére.