„Klubrádió
A lényeg

Hillary Clinton szerint korrupt és kapzsi vezetője van Magyarországnak

25/11/2021 11:05

| Szerző: Klubrádió

Hillary Clinton az MSNBC műsorában beszélt arról, hogy aggódik az autoriter rezsimek világszintű térnyerése miatt. Szerinte harcolni kell a dezinformáció és a propaganda ellen.

„Úgy gondolom, hogy a demokrácia válságával, a legitimáció válságával szembesülünk, ami egészen odáig hatol, hogy mégis milyen jövő vár az országunkra és a világra. ... Azzal foglalkozom, hogy kitaláljuk, mit tehetünk ez ellen – és soha nem adhatjuk fel, mert túl sok minden forog kockán.”  – mondta az amerikai Demokrata Párt 2016-os elnökjelöltje.

Clinton párhuzamot vont Donald Trump, valamint a Capitoliumot idén januárban megtámadó tüntetők és a világ autokratikus vezetői között, akik szerinte a változás miatt kialakuló félelmet használják fel arra, hogy egymásnak ugrasszák az embereket, szorongást keltsenek bennük, és ezzel egyszerűen irányíthatóvá tegyék őket a demagógián és a dezinformációkon keresztül.

„Nem szeretik azt a világot, amiben élünk, és ebben egyetértenek azokkal az autokratikus vezetőkkel Oroszországtól és Törökországtól kezdve Magyarországon át Brazíliáig és a világ számos helyéig, akik egyszemélyi hatalommal, kapzsisággal és korrupcióval irányítják az országukat." – mondta az Obama-kormány első külügyminisztere.

Joe Biden amerikai elnök is hasonlóképpen gondolkozik, mert egyedül Magyarország nem kapott meghívást a 110 ország részvételével zajló decemberi virtuális csúcstalálkozóra, amelynek központi témája a demokrácia lesz – írja a Telex.