„Klubrádió

Hétvégén már a nagyobb idősotthonokban is oltanak

15/01/2021 14:17

| Szerző: Klubrádió

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján elhangzott, hogy a Magyarországra eddig érkezett 130 ezer oltóanyagból 106 ezer embert már beoltottak, jövő hét kedden pedig újabb szállítmány érkezik. A hétvégén pedig a 100 fősnél nagyobb idősotthonokban is megkezdik a beoltást.

A mostani hétvégén a 100 főnél nagyobb idősotthonokban is elkezdenek oltani a Moderna vakcinájával – közölte Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője az operatív törzs tájékoztatóján pénteken, a beolvasott kérdésekre válaszolva. Az osztályvezető szerint eddig az egészségügyön kívül a 150 főnél nagyobb idősotthonokban zajlott az oltás, amit 7000 idősottonban élő és ott dolgozó kapott már meg – írja a hvg.hu.

Galgóczi Ágnes járványügyi osztályvezető arról beszélt, hogy „jól, mondhatni túl jól is haladnak” az oltások Magyarországon.

Koronavírus – Ellenőrzés a balassagyarmati Szent Erzsébet
Fotó:
MTI/Komka Péter
 

Az ezt követően feltett újságírói kérdésekre adott válaszokat gyűjtötte össze a Telex: Az orosz Szputnyik V vakcinát a hatóságok egyelőre vizsgálják. A középiskolai írásbeli felvételiket megtartják, a szülők nem léphetnek be az iskolákba, a gyerekeknek maszkban kell lenniük, és távolságot kell tartaniuk.