„Köszönjük,
A lényeg

Hét lövést adtak le az eszéki fociklub sportigazgatójának autójára

30/05/2024 11:02

| Szerző: Klubrádió

A klubnak mellesleg Mészáros Lőrinc a főtámogatója.

Hét jól irányzott lövést eresztettek az eszéki fociklub (NK Osijek) portugál sportigazgatójának autójának szélvédőjére. José Bota nem tartózkodott a személygépjárműben. A támadás indítéka ismeretlen – írja az Index egy horvát lap alapján.

Az Index.hr arról ír, hogy a rendőrség hétfőn, este kilenc előtt néhány perccel kapott bejelentést arról, hogy Eszék központjában megsérült egy autó szélvédője. A helyszínre érkezve azt állapították meg, hogy az Eszéki Labdarúgóklub tulajdonában lévő, Bota által használt autó első szélvédője lövések következtében komolyan megrongálódott.

A nyomozás még folyamatban van, a rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy fényt derítsen a történetekre – közölték a hatóságok.

Maga a sportigazgató kijelentette: nem hátrál meg. "Eszembe sem jut, hogy elhagyjam a várost és a klubot. Ez csak további motivációs löketet adott” – így reagált José Bota az incidens másnapján a szurkolók Kék-Fehér kocsma elnevezésű közösségi oldalán a történtekre.

A szétlőtt Volkswagen Arteon egyébként Eszék központjában parkolt, itt él Bota is, aki épp Portugáliában tölti szabadságát.

A zágrábi reptérre kollégája és honfitársa, Alfredo Almeida, az eszéki ificsapat nemrég kinevezett koordinátora vitte ki, és ő parkolta le az általában Bota által használt autót a szokásos helyen. A golyónyomokat Almeida fedezte fel, és ő tett feljelentést a rendőrségen.

A Horvát Labdarúgó-szövetség azonnal felvette a kapcsolatot az eszéki klubbal, és támogatásáról biztosította a "mélyen felkavaró” támadás után Botát is. A hatóságoknál az eset gyors felgöngyölítését sürgették azzal a szándékkal, hogy erős visszajelzéssel érzékeltethessék: a horvát társadalom biztonságban van.

Az ilyen üzenetek és bűncselekmények teljességgel elfogadhatatlanok és megengedhetetlenek – tudatta a szövetség közleményében.

A labdarugó csapat pedig arról írt, hogy megdöbbentette őket a támadás, kiállnak José Bota mellett. Kérik, hogy aki bármilyen információval rendelkezik az üggyel kapcsolatban az forduljon a rendőrséghez.

A klubnak mellesleg Mészáros Lőrinc a főtámogatója.