„Klubrádió
A lényeg

Három hétre leáll a kecskeméti Mercedes-gyár

27/07/2021 14:38

| Szerző: Klubrádió

Beszállítói nehézségek miatt háromhetes termelési szünet lesz a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában - tudta meg a Hírös.hu. Ezt az időszakot a vállalat karbantartási tevékenységekre, illetve az új modell sorozatgyártásának előkészületeire használja fel.

A Hírös.hu kérdésére a Mercedes sajtóosztálya azt válaszolta: vannak olyan „félvezető komponensek, melyek terén jelenleg világszerte beszállítói nehézségek tapasztalhatók az alkatrészellátásban”, és nem tudni, ez mikorra szűnik meg, így előre tervezni is nehezebb.

Közölték: a Mercedes kecskeméti gyára „a termelési program rugalmas módosításával alkalmazkodik az aktuális helyzethez” az érintett hetekben. A vállalat ezt az időszakot karbantartási tevékenységekre, illetve az új modell sorozatgyártásának előkészületeire használja fel.

Az MTI ezt azzal egészítette ki, hogy a félvezető áramköröket gyártó Intel még április 22-én jelezte, hogy nem látja a végét a nemzetközi piacon az elektronikai alkatrészek kínálatában bekövetkezett hiánynak. Emiatt a kecskeméti Mercedes-gyárban idén januárban, majd áprilisban már volt egy-egy termelésleállás, a globális chiphiány miatt pedig június közepén ismét rövidített munkaidőt vezetett be a rastatti és brémiai Mercedes-Benz üzemekben a Daimler.

(forrás: 444, kiemelt kép: MTI/Ujvári Sándor)