„Köszönjük,
A lényeg

Hajóbaleset történt Verőcénél

19/05/2024 11:40

| Szerző: Klubrádió

Egy kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval szombat éjjel. Ketten meghaltak, öten eltűntek.

Halálos hajóbaleset történt a Dunakanyarban, Verőcénél, és a balesetben ketten meghaltak, öten pedig eltűntek a köztévé híradója szerint. Egy kisgéphajó ütközött egy szállodahajóval szombat éjjel.

Csécsi Soma, a BRFK szóvivője elmondta: május 18-án éjjel érkezett bejelentés, hogy Verőce közelében egy vérző fejű férfit találtak, akiről azt feltételezték, hogy hajóbalesetet szenvedett. A rendőrök drónokat is bevetve elkezdték átkutatni a környéket.

Előbb egy férfi holttestét találták meg Verőcétől délre a parton, majd később egy nő holttestére bukkantak a Megyeri híd magasságában a Dunán.

Találtak egy egy sérült kisgéphajót is, amit a partra vontattak. Közben a rendőrség egy szállodahajót is megállított Komáromnál, amelynek oldala sérült volt. A rendőrök jelenleg szemlét tartanak, a nyomozásba informatikai és hajózási szakértőket is bevontak.

Az információk szerint a motorcsónakon nyolc felnőtt tartózkodott, három férfit és két nőt nagy erőkkel eltűntként keresnek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság több ember halálát okozó víziközlekedés-veszélyezetetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettessel szemben.