„Klubrádió

Hadházy: Cinizmuscsúcs az EU-s projekteknél

10/06/2021 14:40

| Szerző: Klubrádió

Hadházy Ákos a kicsit több mint 300 lakosú Bér településen megvalósult EU-s pályázatra hívta fel a figyelmet: 20 millióból akadálymentesítették a leginkább sima rétre hasonlító füves focipálya öltözőjét, tehát a kerekesszékesek biztonságos úton gurulhatnak vissza az öltözőbe, más sportra ugyanis a pálya nem alkalmas. Mozgáskorlátozott parkoló is létesült egy közeli emlékmű mellé, a baj csak az, hogy ott meg lépcsőzni kellene.

Természetesen a mozgáskorlátozottak sportja nagyon fontos, de egy olyan „sportpályán”, ahol az egyetlen, úgy-ahogy művelhető sport az önkormányzat melletti réten játszott foci, ekkora akadálymentesítéssel húsz millióért sportöltözőt felújítani a mozgáskorlátozottak kinevetése – írta Facebook-posztjában Hadházy Ákos. 

 Az akadálymentesített öltöző és a háttérben félig takarva az emlékmű a hozzá vezető lépcsőkkel (fotó: Hadházy Ákos)

 

Biztonságos úton gurulhatnak a kerekesszékesek az öltözőbe, hogy a mez felvétele után visszagurulhassanak futballozni. Más sportra ugyanis az öltöző melletti pálya nem alkalmas, még elvi szinten szinten sem – jegyzi meg a képviselő posztjáról beszámoló 444.

 itt focizhatnának a mozgáskorlátozottak (fotó: Hadházy Ákos)
 
 

Hadházy hozzátette: a néhány méterre lévő '56-os emlékműnél az építésének legnagyobb részét az emlékmű elé elhelyezett mozgáskorlátozott parkoló tette ki, igaz, a szoborhoz már nem lehet kerekesszékkel eljutni, ott ugyanis lépcsőzni kellene.

 Íme a mozgáskorlátozott parkoló a szoborral és a lépcsőkkel (fotó: Hadházy Ákos)
 

Szerinte 20 millió forintból egy olyan településen, mint a Nógrád megyei Bér, 4-5 lakóházat lehet venni, de itt csak egy öltözőt újítottak fel és a két lépcső mellé tettek egy kerekesszékes lejárót.