„Köszönjük,
A lényeg

Hackerek támadják a Simple-t

10/12/2023 11:42

| Szerző: Klubrádió

A héten egyszer már akadozott a Simple szolgáltatása, miután hackerek támadták meg az OTP fizetési szolgáltatását. Pénteken az Anonymus hackercsoport ismét támadásba lendült.

Tájékoztatunk, hogy a simple.hu felületen átmenetileg szünetel a felhasználói Simple-fiókba való bejelentkezési lehetőség. Fiókodat a Simple vagy Simple Classic alkalmazáson, vagy az ügyfélszolgálaton keresztül tudod kezelni.

Ez az üzenet fogadja most is azokat, akik a simple.hu oldalra bejelentkeznének.

A péntek esti kibertámadást a Telex információi szerint az Anonymus hackercsoport követte el, akik azért támadták meg az OTP-t, mert szerintük „extra adót szednek”, és mert „volt képe azt mondani a világnak, hogy a bankjaik biztonságosak”.

„Az összes felhasználói adat és hitelkártya a kezünkben van. A tanácsunk? Kerülje el ezt a banki pöcegödröt. A felhasználóikat sem védik, zárják le a bankszámlájukat” - tették hozzá a kibertámadók levelükben, melyben azt is írták, hogy Magyarország korrupt, ahol az EU-s pénzeket ellopják és az ország „a népirtást elfogadva összebújik Izraellel.” Azt is hozzátették, ez nem az utolsó támadás volt a részükről.

Az OTP Mobil egy időre felfüggesztette a Simple applikáció működését, de elmondták, hogy a felhasználókat anyagi kár nem érte, a fiókban tárolt bankkártyaadatokhoz nem tudnak hozzáférni, mivel azokat titkosítva tárolják.

December 9-én az esti órákban újraindították az alkalmazást, de a weboldalon most sem lehet még bejelentkezni.

„A támadás elkövetőinek felelősségre vonása érdekében az OTP Mobil együttműködik a hatóságokkal” - közölte a pénzintézet.