„Klubrádió
A lényeg

Kiengedték a kórházból Gálvölgyi Jánost

24/05/2023 14:05

| Szerző: Klubrádió

Erről telefonon beszélt Hernádi Judittal, aki az RTL Híradónak. Hernádi szerint Gálvölgyi a hangja alapján jól volt, és érezhetően fel volt dobva. A színművész, a Klubrádió műsorvezetője május 10-én reggel lett rosszul II. kerületi otthonában.

Gálvölgyi János színművész, kollégánk május 10-én reggel lett rosszul II. kerületi otthonában. Egyik lánya hívott hozzá mentőt, azonban az autó fél óra alatt sem érkezett meg, így gyerekei vitték be a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára. Az Országos Mentőszolgálatnál belső vizsgálat indult az eset miatt, péntekre megállapították, hogy hibásan mérlegelt a mentésirányító a segélyhívás fogadásakor, mert a bejelentőtől kapott információk alapján az esetet nem az életveszélyes kategóriába sorolta, ennek következtében nem történt meg a rendelkezésre álló és riasztható rohamkocsi azonnali kiküldése. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Családja Gálvölgyi kórházba kerülése után öt nappal később közölte: túl van a közvetlen életveszélyen, levették a lélegeztetőgépről, önállóan lélegzik. Nem sokkal azelőtt, hogy hazaengedték a kórházból, Gálvölgyiről családja megosztott egy fotót és üzenetét is közzétették, amiben a színész megköszönte az érte mondott imákat, és „a most meglepően kis mértékű alpári üzeneteket”.