„Vásároljon

Gál Kinga lesz Szájer utódja

13/01/2021 08:37

| Szerző: Klubrádió

A magyar néppárti delegáció tagcseréken és átszervezésen megy keresztül. A botránya miatt lemondott Szájer Józsefet Gál Kinga váltja a delegáció elnöki posztján, az ő mandátumát pedig új tagként Schaller-Baross Ernő veszi át.

A Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja Gál Kingát választotta meg a magyar néppárti delegáció elnökének Szájer József helyére – derül ki a hvg.hu cikkéből. Az így megüresedett képviselői mandátumot Schaller-Baross Ernő tölti be – közölte Deutsch Tamás, a Fidesz EP-delegációjának vezetője.

Gál 2015 és 2019 között a néppárt alelnöke volt.

Gál Kinga és Hölvényi György kapta idén a NOE-díjat
 
Gál Kinga Fotó:MTI/Mohai Balázs
 

Schaller-Baross Ernő, a Fidesz–KDNP képviselőcsoportjának új tagja. Az EP jogi bizottságának (JURI), továbbá foglalkoztatási és szociális bizottságának (EMPL) munkájában tagként, a fejlesztési bizottság (DEVE) és az USA-val fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség (D-US) munkájában póttagként fog részt venni.

A magyar néppárti delegáció Kósa Ádám EP-képviselőt jelölte tagnak és alelnöknek az EP költségvetési ellenőrző bizottságába (CONT) – közölte Deutsch.

A változás hátterében a Fidesz-alapító Szájer botránya áll, aki szexbotránya miatt mondott le a pozíciójáról, majd a Fideszből is távozott.