„Támogassa
A lényeg

Fura módot választott az MTI, hogy beszámoljon az előválasztásról

18/10/2021 08:36

| Szerző: Klubrádió

Márki-Zay Péter lemondását kéri polgármesteri posztjáról a Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete – írja az MTI a Fidesz hétfői közleménye alapján. Szerintük vasárnap este nyilvánvalóvá vált, hogy Márki-Zay miniszterelnök-jelölti kampányba kezd, úgy döntöttek, kezdeményezik a lemondását, és kérték, hogy adja át a város vezetését ideiglenesen az általa utódként megnevezett Szabó János alpolgármesternek, és írjanak ki időközi polgármester-választást 2022 áprilisára.

A hódmezővásárhelyi közgyűlés ülése
 
Lázár János és Márki-Zay Péter
 
Hódmezővásárhely, 2018. május 29. Márki-Zay Péter (független) polgármester (b) és Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője kezet fog a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén 2018. május 29-én. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI
 

 

„Immár egyértelmű, hogy Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely helyett az országos politikát választotta” – írták. A Fidesz helyi csoportja ezt tiszteletben tartja, és jó egészséget kíván a politikusnak a további küzdelmeihez. Nem lehet azonban, hogy a városnak újabb fél évig ne legyen polgármestere, a lemondással elkerülhetővé válik, hogy Hódmezővásárhely továbbra is Márki-Zay Péter és az országos politika túsza legyen – írják.

Amennyiben fontos Márki-Zaynak Hódmezővásárhely, amennyiben valóban szereti ezt a várost, lemond, olvasható a közleményben. Nem lehet ugyanis egyszerre két feladatot is ellátni: várost vezetni és országos politikai kampányt folytatni, különösen akkor, ha valaki hat párt érdekeit és céljait akarja összeegyeztetni – áll a közleményben. "A lemondás korrekt és tisztességes lépés, ami a város érdekeit szolgálja". Szerintük Lázár János hasonlóan járt el, amikor tíz évvel ezelőtt az országos politika első vonalába lépett.

Az MTI-től ez már így is szinte túlteljesítés, figyelembe véve, hogy egyáltalán nem számoltak be az előválasztásról, illetve magáról az eseményről hírt csak akkor közöltek, ha valamilyen kormánypárti szervezet, vagy személy kritikát mondott, illetve vasárnap éjjel az ellenzéki pártok egy része közleményt adott ki, és ez is megjelent az MTI-n. (444.hu)