„Vásároljon
A lényeg

Eljárás indul a fiatal nőket idős gazdag férfiakkal összehozó Milliomosok.hu ellen

24/06/2021 16:04

| Szerző: Klubrádió

Ahogy májusban a fővárosvezetés megígérte, jelentette a sugar daddy társkeresőként működő Milliomosok.hu oldalt Sára Botond, Budapest Főváros kormánymegbízottjának, aki válaszában arról tájékoztatott, hogy megindította az ügyben a vizsgálatot.

Sokak visszatetszését váltotta ki a Milliomosok.hu társkereső, melynek plakátjai egyértelműen belőtték a piaci szegmenst: fiatal nőket és idős, gazdag férfiakat hoznak össze.

Magyarországnak is fel kell zárkóznia azon országok sorába, melyek egyértelműen és határozottan lépnek fel a különböző sugardaddy-társkereső cégek ellen” – mondta még májusban Gy. Németh, aki szerdán újabb fejleményről számolt be a Facebookon.

Az alpolgármester Sára Botondhoz, Budapest Főváros kormánymegbízottjához fordult, aki erre néhány hét elteltével válaszában arról tájékoztatta: közérdekű bejelentés nyomán hatósági ellenőrzést indítottak a cég ellen. Adatokat kértek be arra vonatkozóan is, hol helyezték el a problémás plakátokat, mire azt a választ kapták a cégtől, hogy kizárólag Budapesten kívül. A fentiek alapján a fogyasztóvédelmi főosztály eljárást indít a cég ellen, és ha jogsértést találnak, intézkednek a következményekről – írja a Telex.

A cég lépéseket ígért abban az esetben, ha plakátjaikat eltávolítanák, de részletekbe nem bocsátkozott. A Ferenciek terén elhelyezett hirdetésük mindenesetre már eltűnt.