„Klubrádió
A lényeg

Foglalja a közterületet a tűzijáték, de az állam nem fizet érte

24/08/2022 08:18

A Magyar Közlönyben jelentette be kedden késő este a kormány, hogy „ha a közterület használatára […] hivatalos állami ünnep méltó megtartásával összefüggésben kerül sor, az állami ünnep – az előkészítést és a lebonyolítást is magában foglaló – megtartásával kapcsolatos közfeladat ellátására kijelölt szervezet az állam, illetve a fővárosi vagy a fővárosi kerületi önkormányzat tulajdonában álló […] közterületeket – a 2022. augusztus 26. és a 2022. szeptember 1. napja közötti időszakra is – díjmentesen használhatja.”

Augusztus 20. - A tűzijáték előkészületei
 
Augusztus 20. - A tűzijáték előkészületei
 
Az augusztus 20-i tűzijáték pirotechnikai eszközeit telepítik a Nuvu Kft. szakemberei az Erzsébet hídon 2022. augusztus 18-án.
Fotó: MTI/Illyés Tibor
 

 

Tehát hiába maradnak a tűzijáték helyszínén tárolt eszközök és berendezések egy héttel tovább a helyszínen, a kormány ezért nem fog fizetni, hiszen gyorsan megváltoztatta "az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény veszélyhelyzet ideje alatt történő eltérő alkalmazásáról” szóló törvényt. És most "az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása érdekében kihirdetett veszélyhelyzetre hivatkozva egy hétre ingyenessé tette a közterületeket magának az állami ünnep pótlására" - írja a 24.hu.