„Köszönjük,
A lényeg

Foci: zárt kapus lesz a szerb-magyar Eb-selejtező

10/05/2023 18:53

| Szerző: Klubrádió

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) diszkriminatív rigmusok miatt megbüntette a szerb válogatottat, ezért zárt kapus meccsen kell fogadniuk a magyar csapatot az Európa-bajnoki selejtező szeptemberi fordulójában

A szerb szövetségnek 50 ezer eurós pénzbírságot is ki kell fizetnie.

A szerb szurkolók egy márciusi, Montenegró ellen Podgoricában játszott meccsen skandáltak diszkriminatív rigmusokat. Az UEFA közölte, ezzel aktivizálták egy felfüggesztett, Nemzetek Ligájában kapott büntetésüket. A büntetés részeként a szerb drukkerek a bolgárok elleni, júniusi, idegenbeli találkozóra nem kísérhetik el a válogatottat.

A balkáni rangadó hevességét mutatja, hogy a márciusi meccsen házigazda montenegróiakat is megbüntették hasonló indokkal, csak ők 20 ezer eurót kötelesek fizetni, és a következő, szintén Magyarország elleni júniusi hazai meccsükön a lelátónak csak egy részét nyithatják meg.

A G csoportot a szerbek vezetik két meccsen szerzett hat pontjukkal, az eddig egy mérkőzést játszó magyarok a másodikak három ponttal, Marco Rossi csapata Bulgáriát győzte le simán, 3-0-ra.

(via 444)