„Klubrádió
A lényeg

Fideszes polgármester: A Gucci miatt pusztul el a világ, nem a háborúk miatt

12/09/2022 10:12

Miután a Facebookján bejelentette, hogy városa 16,6-szoros gázár ajánlatot kapott az MVM-től, Csach Gábor, Balassagyarmat fideszes polgármestere a kommentekre is válaszolt, és nagy ívű történelmi leckét adott mindenkinek arról, hogy például mi is történik a világban. Megtudhatjuk, hogy miért nem volt szegény a Szovjetúnió, hiszen jó 70 évig szívatta a világot, és most is épp ezt teszi. Csech szerint "nem a 78 féle gyümölcsjoghurt meg a Gucci cipő, vagy a Riviérán való nyaralás a gazdagság mércéje egy nagyhatalom esetében, ez csak a fogyasztói társadalmak ópiuma a nép meghülyítésére".

Odajut gondolkodásban, hogy a világ a felsorolt áruk "miatt megy tönkre, nem a háborúk miatt. A recesszió sokkal környezetkímélőbb, mint a gazdasági szárnyalás":

 
 

 

Van, aki abban reménykedik, "hátha ráesik egy féltégla Putyinra, és helyreáll a világ rendje!" - mire a polgármester azt írja, "én senki halálát nem kívánom, de jól fel kéne pofozni pár tucat nemcsak orosz idiótát is." Majd később ugyenennek a szavazónak azt írja, "de ne akarj mindent megérteni Gy., mert sokszor azt se tudjuk, amihez értünk" zárja egy smiley-val a végén.

A polgármester Holoda Attila energetikai szakértőről is kifejti a véleményét. Márki-Zay Péter egykori ellenzéki miniszterelnök-jelölt energetikai programvezetője, aki korábban 2012-ben az Orbán-kormány államtitkára is volt, szerinte egy sértett politikus, "a nagy tudású Márki-Zay energetikai tanácsadója volt a mostani választásokon, és márciusban arról beszélt, hogy meglennénk orosz gáz nélkül. Ebből a székből valljuk be nehéz objektívnek maradni - még a szakértés is necces. Szóval amit az energetikáról, meg a piacokról mond általában az kábé korrekt, de amit a politikáról vagy a magyar kormányról, azt ilyen szűrőn át kell hallgatni".