„Klubrádió
A lényeg

Fideszes belharc: Visszalépett a körmendi polgármesterjelölt, mert családját fenyegették

28/02/2024 18:13

| Szerző: Klubrádió

Fideszes belharc folyik Körmenden, az alpolgármester, Belencsák István szembeszállt a regnáló polgármesterrel, Bebes Istvánnal. Belencsák lett a párt jelöltje a múlt héten, de ma váratlan bejelentést tett: visszalép a jelöléstől, mert fenyegetések kereszttüzébe került.

"Az elmúlt napokban olyan dolgok történtek, amikre a legrosszabb rémálmomban sem mertem gondolni" - indokolta döntését a Facebookon.

Mint fogalmazott, „már a pénteki jelöltállító taggyűlés előtt elképesztő hazugságáradat, fenyegetés és zsarolás érkezett a másik oldalról. Ilyen ellenszélben sikerült a tagság jelentős részét magam mellé állítani és sima győzelmet aratni. Ezt követően Bebes István olyan vállalhatatlan, hazugságoktól hemzsegő bejegyzést tett közzé, mely nemcsak a szavazás tisztaságát kérdőjelezte meg, de szembeköpte azt a politikai közösséget is, mely évtizedeken keresztül támogatta. Facebookos álprofilokról és névtelen levelekben ócsárolták nemcsak személyemet, de a szavazáson részt vevő tagtársaimat is. Az elmúlt két napban pedig már attól  sem riadtak vissza bizonyos körök, hogy névtelen telefonhívásokkal próbáljanak megfélemlíteni, fenyegetni.

Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer azoktól az emberektől kell félnie a családomnak, akikkel elméletileg egy hajóban evezünk. Illetve csak hittem, hogy evezünk. Pontosan ismertem ugyan ezeket az embereket, de ilyen szintű gyűlölködésre és fenyegetésre még én sem számítottam. Az elmúlt napok történései után így, a családom határozott kérésére arra az elhatározásra jutottam, hogy visszalépek a polgármesterjelöltségtől – jelentette be Belencsák.

A ciklus végéig képviselő marad, a jövőt egyelőre nem látja, de a Fideszben továbbra is tevékeny szereplő lesz, fogalmazott.
Hozzátette: "egyben pedig biztos vagyok: a jövőtöket ti írjátok, körmendiek! Döntsetek úgy, ahogy a szívetek diktálja! Döntsetek helyesen!"