„Klubrádió

A PSZ szerint újabb tanár halt meg koronavírusban, a család cáfol

27/10/2020 13:47

| Szerző: Klubrádió

Hosszan tartó, súlyos betegségben hunyt el egy újlipótvárosi tanár, akiről korábban a Pedagógusok Szakszervezete azt közölte, halálának köze van a koronavírus-fertőzéshez. A hír után a család cáfolta ezt az információt – írja a hvg.hu.

Koronavírusban halt meg egy XIII. kerületi általános iskola tanára – tájékoztatta a hvg.hu-t a lap kérdésére a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) kedd délelőtt. A portál a tanár halála kapcsán a szerkesztőséghez  iskolai belső forrásból származó információjára kérdezett rá. Az értesülést néhány órával később az elhunyt családja cáfolta. 

A hvg.hu-n kedd délben közölt hír szerint az újlipótvárosi intézmény tanára krónikus beteg is volt. Amikor elkezdődött szeptemberben a tanév, ő is munkába állt, majd az egyik osztálya még az őszi szünet előtt karanténba került egy covidos megbetegedés miatt. 

A tanár halála kapcsán a PSZ közleményt is megjelentett, amelyben azt írták, meghalt a negyedik, krónikus beteg pedagógus a koronavírus miatt. 

Azonban kedd délután a hvg.hu frissítette cikkét, azzal, hogy az érintett testvérének állásfoglalása szerint a tanár hosszan tartó súlyos betegségben halt meg, mely semmilyen összefüggésben nem állt a covid fertőzéssel. Az iskolában azonban valóban volt korábban koronavírus-fertőzés. A lap szerint a hozzátartozó a személyiségi jogokat tiszteletben tartva annyit közölt még, hogy nővére számára nem találták meg a megfelelő gyógykezelést, ezért hunyt el, ami a járvány nélkül is bekövetkezett volna, állapota ugyanis az utóbbi időben súlyosbodott.

A család közlése után a lap ismét megkereste a Pedagógusok Szakszervezetét, amelynek elnöke, Szabó Zsuzsanna azt mondta, az iskolából, egy közvetlen kollégától szóbeli tájékoztatást kaptak arról, hogy az érintett tanár koronavírusos volt, ez alapján adták ki az utólag cáfolt tájékoztatást.

Címlapi fotó: Pixabay