„Köszönjük,
A lényeg

Felfüggesztett börtönt kér az ügyészség a törökbálinti fideszes polgármesterre

26/09/2023 20:06

| Szerző: Klubrádió

Az Átlátszó információi szerint önkormányzati ingatlanokkal összefüggő mutyik miatt hűtlen kezelés minősített esetével vádolta meg Elek Sándort az érdi ügyészség. 

„Az Érdi Járási Ügyészség nyújtott be 2023. szeptember 19. napján vádiratot az Érdi Járásbíróságra a Btk. 376. § (1) bekezdésébe ütköző és a (4) bekezdés a./ pontja szerint minősülő,  folytatólagosan elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt” – közölte az ügyészség az Átlátszóval, miután Törökbálint fideszes polgármestere, Elek Sándor – a részletek említése nélkül – maga jelentette be szeptember 21-én a Facebookon, hogy vádat emeltek ellene.

A vádiratban az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, valamint  az eljárás során felmerült bűnügyi költség általa történő megtérítésére tett indítványt – írta a főügyészség szóvivője.

A vádirat szerint a vádlott önkormányzati rendeletben számára biztosított, úgynevezett átruházott hatáskörben döntött a 2018-as, illetve a 2019-es évben két törökbálinti önkormányzati ingatlan becsérték alatti értékesítéséről. A döntése eredményeként az ügyészség szerint az önkormányzatot jelentős – azaz ötmillió forintot meghaladó, de ötvenmillió forintot el nem érő – vagyoni hátrány érte.

Az ügyben a feljelentést Bruder Márton, a Törökbálint Holnap Egyesület önkormányzati képviselője és Tetlák Örs, Érd LMP-s alpolgármestere tette meg.

(Kiemelt kép: Facebook)