„Klubrádió
A lényeg

Elárvereztetik az egykori taszári repteret

2/02/2023 13:14

| Szerző: Klubrádió

Online aukción értékesíti a taszári repülőteret a nemzeti vagyonkezelő.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-nek online aukción kell értékesítenie a taszári repülőteret alkotó, különböző helyrajzi számon bejegyzett ingatlanokat, olvasható a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatban. Az állami ingatlanok eladásához szükséges intézkedéseket a gazdaságfejlesztési miniszternek kell lebonyolítania február végéig, majd az árverést követő három hónapban az MNV köt szerződést az új tulajdonossal – írja a Telex.

Január elején jelentette be a Honvédelmi Minisztérium, hogy megtisztítják az egykori repülőtér területét, a projekt a tervezéssel és az előkészítő munkákkal még 2019-ben kezdődött, majd 2021 közepétől kezdetét vette a szennyezett terület kármentesítése, a munka várhatóan 2023 végén zárul.

A Klubrádió decemberben még arról számolt be, hogy egy budapesti panellakásba bejelentett, fél évvel korábban alapított cég, az SGF Silu Global Fund Holding Zrt. veheti meg, pályáztatás és versenyeztetés nélkül

2005 végén vonult ki végleg a honvédség a repülőtérről, amit megannyi próbálkozás, ígéret ellenére sem sikerült hasznosítani.