„Klubrádió

Egyelőre nem terveznek kijárási tilalmat

18/03/2020 18:01

| Szerző: 24.hu/Klubrádió

Egyelőre nem terveznek kijárási tilalmat, nem terveznek lezárni városrészeket - közölte szerdán sajtótájékoztatón Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője.

2817 ember van hatósági házi karanténban, eddig 5094 ellenőrzést hajtottak végre a hatóságok – mondta Lakatos Tibor ezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a szerdai  sajtótájékoztatón a 24.hu beszámolója szerint.

Lakatos Tibor újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, egyelőre nem terveznek kijárási tilalmat, nem terveznek lezárni városrészeket. Lehet, hogy eljön ennek az ideje, de ezt alapos számítások fogják megelőzni – tette hozzá.

Ha a magyar emberek nem értik meg az üzenetet, a hatóságoknak nincs esélyük megakadályoztatik a járványt. Tartsák be az ajánlásokat – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos. Még mindig sok az idős ember az utcákon, kérik, fogadják meg a tanácsokat. Müller Cecília szólt a fiatalokhoz is. Rengetegen sétálgatnak csoportosan, úgy tudják, a fiatalok házibulikat rendeznek.

Szó volt a lélegeztetőgépek mennyiségéről is, Müller Cecília szerint a helyzet megnyugtató. A két ország lakosságát nézve szerinte Magyarországon arányában több lélegeztetőgép van, mint Olaszországban.

Arra a kérdésre, hogy mennyi tesztet rendeltünk meg, Müller Cecília annyit válaszolt: sokat.

Megint kérdés volt -most már sokadszor -, hogy miért nem publikus, hogy az ország mely részén fertőződtek meg a koronavírusos betegek. Müller Cecília szerint elég az, hogy az illetékesek és a hatóságok tudják, hol bukkant fel a vírus.