„Köszönjük
A lényeg

Egy kormánypárti képviselő szerint Orbán azért nem ment Szegedre, mert nem fogadják szívesen

7/10/2022 12:57

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor azért nem utazott korábban Szegedre a határvadászok szeptemberi eskütételére, mert a városvezetők nem látják szívesen – erről beszélt a Szegedernek Mihálffy Béla. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke korábban hírlapi kacsának nevezte, hogy Orbán Szegedre ment volna a határvadász-eseményre.

A Fidesz–KDNP színeiben Csongrád-Csanád megye 2-es számú választókerületében győztes képviselő (aki a KDNP parlamenti frakciójába ült be) azt mondta: "ha egy demokratikus választás útján megválasztott miniszterelnök Szegedre látogat, az megtiszteltetés. Úgy látszik, hogy a szegedi városvezetők nem így gondolják, és szerintem az egy nagyon helyes hozzáállás, hogy ha valahol nem szívesen látnak, akkor oda nem megyek. A határvadászok nyilván máshol is le tudják tenni az esküt (…)".

Ezzel ellentmond Havasi Bertalannak, a miniszterelnök sajtófőnökének, aki hírlapi kacsának minősítette, hogy Orbán Szegedre látogatna, részt venni a határvadászok eskütételén, amely után beszédet is mondana. Erre Szeged városfejlesztési alpolgármestere, Nagy Sándor nyilvánosságra hozta az esemény Botka László polgármesternek címzett meghívóját. Ebben az volt olvasható: „Az országos rendőrfőkapitány és a Készenléti Rendőrség parancsnoka meghívja Önt a Határvadász Ezred megalakulásának tiszteletére rendezett ünnepélyes eskütételére. Ünnepi beszédet mond Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.”

Mihálffy Béla a Szegedernek adott interjúban azt mondta, Orbán a várost látogatta volna meg, „de a városvezetés nem látja szívesen. Ez nem egy lakossági fórum, hanem egy adott esemény volt, egy határvadász-eskütétel a múzeum előtt, amellyel kapcsolatban kialakult ez a balhé, amelyet egyértelműen a városvezetés szított”.

A képviselő szerint végül emiatt kellett átköltöztetni az eseményt Szegedről, Budapestre.