„Klubrádió
A lényeg

Eddig ismeretlen Puskás-levelet találtak

18/05/2021 15:13

| Szerző: Klubrádió

A valaha élt legjobb magyar futballista, Puskás Ferenc spanyolországi disszidálása után néha magyarok is feltűntek a környezetében, ha máshogy nem, levelekkel. Pedig akkoriban szigorúan ellenőrizték a postát. A most publikált levelet Puskás volt honvédos csapattársának, a kapus Faragó Lajosnak írta.

Puskás Ferenc eddig nem ismert levelét közölte a Nemzeti Sport című napilap, aminek Faragó Lajos fia adta át a levelet közlésre:

Kedves Lajoskám!

Régenvárt leveledet végre megkaptam, már azt hittem, hogy megfelejtkeztél rólam, vagy talán szólt valaki, hogy hagyjál fel a levelezéssel. A válasszal most én késtem meg egy kicsit, persze ennek az az oka, hogy nagyon keveset vagyok itthon, rettenetesen sokat utazom és ráadásul a rejtekhely. Na de most, hogy van egy hét pihenőnk, mivel vasárnap, azaz ma nincs forduló, mert szerdán a válogatott Wales-ben játszik a Világbajnoki selejtezőért.

Kihasználom az alkalmat és megírok egy pár levelet. Igaz sok új írnivalóm nemigen van, itt minden nagyon egyforma nekünk profi focistáknak, nagyon nagyon egyforma az életünk, sehova nem járunk mozin kívül, most, hogy vettem egy kocsit egy kicsit megváltozott az életünk, eljárogatunk egy kicsit kirándulgatni és semmi más. Sokat járunk moziba, még jó hogy sok a mozi itt.

A bajnokságból még két meccs van hátra, a bajnokságot simán nagy forral megnyertük, a bajnokság befejezése után azonnal indul a Spanyol kupa, aminek július negyedikén lesz vége, és ha eljutunk a döntőig, akkor az idén is csak egy pár nap lesz a pihenő. Mivel augusztus hatodikán túrára megyünk, nagyon szép útnak néz ki, Canada, USA, és Portorico vagy Costa Rica, még nem tudjuk pontosan, de kettő közül valamelyik biztos, ahol többet fizetnek oda megyünk.

Lajoskám az otthoni eredményeket mind ismerem, először az újságokból, és másodszor egy illetővel beszéltem, itt volt Spanyolban, de már visszament, elmesélt mindent, hogy hogy vagytok, persze amit mesélt azt is ismertem.

Sajnálom, hogy még mindig nem tértek észhez az okosok, és találnak ki valamit, hogy dohányt tudjatok keresni, szerintem ha rövidesen nem találnak ki valamit, bajok lesznek, ha úgy is néz ki, hogy jelenleg feljövőben van a csapat. Nagyon sok függ a selejtezőktől, ha nem tudnak elmenni a srácok Chilébe, akkor komoly bajok lesznek.

Örömmel olvasom az újságokban, hogy neked nagyon jól megy a védés, és mégsem vesz figyelembe az a szemétláda, úgy látszik valamiért haragszik rád. A csapatnak is jobban megy ebben a fordulóban, ha jól emlékszem még nem kaptatok ki.

Lajoskám én sokat nem igen tudok neked ittenről írni, már szeretnék veled valahol összetalálkozni, nem tudom, hogy hol fogunk összetalálkozni, de remélem még az idén sikerül.

Lajoskám, az a szemét Solti még mindig nem jelentkezett, nem tudom elképzelni, hogy miért, mindenesetre ha megfogom, nem fogja megköszönni, mindenesetre írjál neki.

Lajoskám a többiek jól vannak, hol játszanak, hol nem, a Zoliéknál egy nagyon csúnya szerencsétlenség történt, a kis Zolikának le kellett vágni a bal lábát, egy liftszerencsétlenség alkalmából, szegény Zoli nagyon kivolt borulva sokáig, de most már úgy néz ki, hogy rendbe jött, a múlt szerdán játszott is a Hamburg ellen elég jól, maga a meccs igen gyenge volt, a Barcelonának nehéz dolga lesz Hamburgba.”

Kedves Haverom, én mást neked most nem tudok írni, ha valami érdekel innen írjál és kérdezzél, mert akkor nekem sokkal könnyebb írnom, remélem levelem a legjobb egészségben és formában talál, mi mindannyian jól vagyunk, nem tudom, hogy neked írtam e, hogy Ali elment tőlünk már több mint öt hónapja, azóta egyszer itt volt látogatóban.

A család jól van, Anikó már egy nagy nő, nem ismernéd meg, nagyon jól tanul, persze rettenetesen rossz is. Bözsike már megszokta teljesen az itteni dolgokat, és így minden a legnagyobb rendben van.

A játék nekem hála Istennek nagyon jól megy, ebben az évben is sikerül megnyernem a gólkirályságot, ami itt nem kis dolog, mert nem nagyon segítenek.

Lajoskám én most zárom is soraimat, ha valami érdekel nyugodtan írjál, nagyon szívesen válaszolok és ha kell valami akkor írjál és ha módomban van elintézem neked.”

A srácokat üdvözlöm az ismerősökkel együtt.

Téged sokszor Ölellek szeretettel.

Öcsi

A sportlap minden bekezdéshez magyarázatot is írt, amivel könnyebbé válik a levél értelmezése.