„Klubrádió
A lényeg

Brüsszelezve magyarázza a kormány, miért kell konténerkazánokat vennie a közintézmények mellé

20/09/2022 15:35

| Szerző: Klubrádió

Brüsszelezik, a szankciókat kárhoztatja és a háborúra hivatkozik a kormány arról szóló közleményében, hogy miért helyeznek konténerkazánokat négyszáz közintézménybe. 

„Alternatív megoldás a gázfűtés helyett” – így hirdeti a kormány azt a friss rendeletét, amellyel 400 konténerkazánt helyeznek el országszerte. Ezek beszerzésével a rendeletet jegyző Orbán Viktor Palkovics László technológiai és ipari minisztert bízta meg.

A kormány Facebook-oldalán közzétett posztjából nem maradhatott ki egy jó adag propaganda sem: „A háború és a brüsszeli szankciós politika miatt egész Európában drasztikusan emelkedtek az energiaárak. A gázfelhasználás csökkentése érdekében korszerű konténerkazánokat telepítünk első ütemben négyszáz közintézménybe – elsősorban bölcsődékbe, óvodákba, iskolákba és bentlakásos szociális otthonokba.”

Azért kell a kazán, írja a hvg.hu, mert a közintézményekben hiába korlátozta a kormány 18 fokra a téli fűtés maximumát, azonban ennek eléréséhez is gázt használnak ezek az intézmények, ami viszont drága, így spórolni kell.