„Klubrádió
A lényeg

Bringás mentők állhatnak szolgálatba a városokban

10/08/2022 08:24

| Szerző: Klubrádió

Az Országos Mentőszolgálaton (OMSZ) vizsgálja, hogy a mentőápolók közül kik vállalnának többletbérezés ellenében szolgálatokat egy új kerékpáros mentőegységben. Elsősorban azokban a városokban vetnék be, ahonnan az átlagosnál is több a hívás, mint Budapesten és a Közép-Magyarországi régióban.

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője, Győrfi Pál a Népszavának megerősítette, hogy a fővárosban jövő tavasszal – angol, amerikai, kanadai, norvég vagy francia mintára – indul ez a program, jelenleg a kerékpáros mentés feltételeinek kialakítása zajlik – írja a Népszava. 

Budapesten naponta az átlagosnál jóval több hívást indítanak a mentőegységek felé, az összes hívás harmada általában innen érkezik, ezért naponta 10-15 autót vezényelnek az ország más pontjairól a fővárosba, ezt kívánják most orvosolni.

Forrás: Facebook
 

A tervek szerint kezdetben elsősorban Budapest belső, forgalmas területein találkozhatnak majd az emberek a kerékpáros mentősökkel, de kedvező tapasztalatok esetén a mentési módszert akár más városokra is kiterjeszthetik.