„Vásároljon

Bödőcs Tibor: Meghalt három gyerekem bölcsis nénije, családi barátunk, Zsuzsa „néni”. Róla írtak tegnap az újságok

22/04/2021 14:20

| Szerző: Klubrádió

Meghalt egy 34 éves covidos kismama, terhességét a kormányzati oldalon - talán csak véletlenül - alapbetegségnek minősítették. Az elhunyt nő Bödőcs Tibor, rendszerkritikus humorista családja személyes ismerőse, családi barátja volt. A stand-upos Facebook-oldalán megemlékezett a gyászról, majd miközben többször kérte olvasóit, hogy oltassák be magukat, felhívta a figyelmet a járványkezelésben tapasztalt káosz néhány elemére is. A TündérPakk Közhasznú Alapítvány gyűjtést szervezett a család számára.

Meghalt harmincnégy évesen. Egy másfél éves kislány és egy koraszülött kisfiú maradt anyuka nélkül. Megszakad a szívünk. Oltassák be magukat! - írta Bödőcs.

"Soha nem fogjuk megtudni, hogy ha sokkal több tesztet végeznek, ha alapos kontaktkutatás lett volna, ha máshogy zárunk és máskor, ha az orvosok, az ápolók szabadon elmondhatják, ha a cégek TAO-jukat a kórházaknak is ajánlhatták volna, ha az elmúlt 30 (150? 1000?) évben a minél több embernek legyen elviselhető az élet jegyében politizáltak volna kies hazánk urai… akkor mennyi áldozat lenne, lett volna.

Oltassák be magukat!

Tudom, hogy a Covid előtt is sokan meghaltak, csak azért, mert gyönyörű Magyarországunk valamely kórházában fertőzést kaptak, vagy csak hosszú volt a várólista, vagy nem derült ki időben a baj, vagy váratlan tragédia történt velük. (És sokan meggyógyultak, mert időben kiderült, mert nagyszerű orvosaink és hősies ápolóink megmentették őket.) Tudom, hogy autóbalesetben, hogy egyéb betegségben, hogy a légszennyezettség okán, tudom, hogy a lehulló kókuszdió miatt, hogy Afrikában egyéb járványokban, hogy hát mindenki meghal egyszer…

Hozzászoktunk, hogy emelkedik az átlagéletkor, a halált tabusítottuk, becsapjuk magunkat azzal, hogy az élet egy habostorta, és nem tudunk mit kezdeni azzal, hogy nem.

Mégis! Ki válaszolja meg, hogy miért hal meg Magyarországon 10-ből kilenc beteg a lélegeztetőgépen? Máshol is ekkora ez az arány? Ha keresünk egy bűnbakot (tobzoska, Soros, Viktor/Feri, „valamilyen alapbetegség”), megold az bármit is?

Van-e rá esély, hogy a járvány akkora katarzissal járjon, hogy más döntések szülessenek, hogy a délibábok helyett a valósággal foglalkozzunk majd a jövőben, nem csak Covid ügyben. (Nincsenek illúzióim.)

Oltassák be magukat!

…de nem erről akartam írni, hanem a Zsuzsáról.

Ritka, mikor valaki annyira a helyén van, mint ahogy Ő ott volt: a gyerekek között. Harminc kis Napóleont és Honthy Hannát tartott féken könnyedén, és mosolyogva oldott meg mindent, aminek mi a felébe is beleőszülnénk.

Aki annyi kicsit tanított járni, beszélni, a saját gyerekeit nem láthatja felnőni, nem láthatja őket az első nap az iskolában, nem csapják rá az ajtót kamasz korukban, nem mutathatják be neki az első szerelmüket.

Nagyon fog hiányozni és mindig emlékezni fogunk rá!

(A családot az alábbi alapítványon keresztül támogathatja, aki tudja, szeretné.)

https://www.facebook.com/tunderpakk/posts/3626268227485517" – emlékezett meg Bödőcs Zsuzsa "néniről".