„Klubrádió

Bénultan áll a szombathelyi oltópont-program

17/03/2021 12:32

| Szerző: Klubrádió

Napok óta nem tudja elérni Nemény András a Vas megyei kormánymegbízottat, aki nem veszi fel a telefonját. Szombathely ellenzéki polgármestere szerint minden oltópont készen áll, hogy a járási tisztifőorvos ellenőrizze azokat.

Szombathelyen továbbra sem nyílhatnak meg az önkormányzat által felállított és felszerelt oltópontok, mert többszöri kérésük ellenére a szombathelyi járási hivatal népegészségügyi osztálya nem hagyta jóvá azok használatát – mondta a vasi megyeszékhely polgármestere.

Nemény András tájékoztatása szerint egyeztettek a kormányhivatal illetékeseivel, sőt előírásaiknak megfelelően alakították ki – jelenleg a járvány miatt nem látogatott – önkormányzati intézményekben az oltópontokat, de a járási tisztifőorvos ezeket még mindig nem ellenőrizte, így nem kezdhetik meg az oltásokat – írja a Népszava. Hozzátette: napok óta nem sikerül elérnie a Vas megyei kormánymegbízottat, aki nem veszi fel a telefonját.

Szombathelyi háziorvosok vasárnap nyílt levélben sürgették az önkormányzati oltópontok mielőbbi megnyitását arra hivatkozva, hogy azokban rendelési időn kívül, a járványügyi szabályokat szigorúan betartva, a rendelői ellátásra érkező betegektől térben és időben is elkülönítve tudnának oltani