„Klubrádió
A lényeg

Bedőlt a Simonka vezette szövetkezet

21/11/2022 11:27

| Szerző: Klubrádió

Alighogy igazgató lett Simonka György, máris felszámolásba dőlt az általa vezetett szövetkezet. A cég telephelyét olyan ingatlanra jegyezték be, ami a Simonkáék elleni vádak fókuszában álló, mára felszámolt és megszüntetett Magyar Termés Tész Kft. tulajdona volt.

Nem volt sikeres új posztján a korrupció miatt vád alá helyezett Simonka György, volt Békés megyei országgyűlési képviselő, aki a nyáron állt ismét munkába azután, hogy a Fidesz nem indította újra az áprilisi 3-i választáson – írja a 24.hu.

A korrupciós ügyekben érintett politikus a mezőgazdasággal foglalkozó Bodzási Termelő és Szolgáltató Start Szociális Szövetkezet irányítását vette át igazgató elnökként.

Az Opten céginformációs adatbázisából kiderült, hogy a szövetkezet október elején felszámolás alá került.

A feladatra a Gyulai Törvényszék a Duna Libra Közgazdász Zrt.-t rendelte ki október 4-i dátummal.

A dolog érdekessége, hogy a cég telephelyét olyan ingatlanra jegyezték be, ami a Simonkáék elleni vádak fókuszában álló, mára felszámolt és megszüntetett Magyar Termés Tész Kft. tulajdona volt. Az utóbbi cégnek ez a medgyesbodzási külterületi telephelye volt az egyetlen olyan vagyona, amit az eljárás során nem sikerült értékesíteni.