„Köszönjük,
A lényeg

Bardóczi Sándor a Magyar Nemzetnek "köszönheti", hogy már hivatalosan is főtájépítész

27/05/2024 15:44

| Szerző: Klubrádió

"Tulajdonképpen Baán Lászlónak és a Magyar Nemzetnek köszönhetem, hogy formálisan is főtájépítész lettem. Köszönöm" – írta Bardóczi Sándor, aki már hivatalosan is ezt a pozíciót tölti be, miután a Liget-projekt miniszteri biztosa és a kormánypárti lap is a titulusával támadta.

Bardóczi Sándor a Facebookon reagált arra, hogy a kormánypárti Magyar Nemzet megjelentetett róla az elmúlt napokban több személyeskedő cikket.

Közölte, amikor 2020-ban kineveztek tájépítészeti osztályvezetőnek, a főnöke, Erő Zoltán főépítész azzal adta át a megbízólevelét, hogy nevezheti magát főtájépítésznek. "Rangkórságom nincs, ezért a hivatalos címek szerepeltetését a munkaköri leírásban nem tartottam fontosnak" – tette hozzá. Baán László, a Liget-projekt miniszteri biztosa kezdte el firtatni, hogy szerepel-e a kinevezésében hivatalosan is, hogy főtájépítész. Bardóczi szerint Baán hozakodott elő sajtó-háttérbeszélgetéseken azzal, hogy ő nem is kinevezett főtájépítész, "csak" tájépítészeti osztályvezető. Erre, mint írja, a legtöbb újságíró visszakérdezett Baánnak, hogy "És?" A Magyar Nemzet pedig közérdekű adatigénylésben kérte ki a munkaköri leírását. A kormánypárti lap "Főtájépítész vagy mifene" című cikket közölt róla.

Az adatkikérés elérte a főjegyző ingerküszöbét is, ezért az informális titulust formalizálta. "Tehát tulajdonképpen Baán Lászlónak és a Magyar Nemzetnek köszönhetem, hogy formálisan is főtájépítész lettem. Köszönöm" – írja Bardóczi Sándor.

Posztjában kitért arra is, hogy a méhlegelő sem az ő fejéből pattant ki. Nyugati nagyvárosok 15-20 éve üzemeltetnek hasonlókat, ha ez a világ zsinórban legélhetőbb városának, Bécsnek megfelel, talán nekünk is megfelel – írta. Budapestet ebben megelőzte Veszprém, Székesfehérvár, a XII. kerület és a Várkapitányság is – tette hozzá.