„Klubrádió
A lényeg

Baranyi: Drága jó emberek, ne verjétek a parkolóőröket!

18/08/2022 12:11

| Szerző: Klubrádió

"Drága jó emberek, ne verjétek a parkolóőröket! Ők a munkájukat végzik, a közösség javára" – írta Facebook-bejegyzésében Baranyi Krisztina. Ferencváros polgármestere. A Telex cikkéből derül ki a háttér: szerda délután egy férfi büntetést kapott, majd megrángatta és megütötte a parkolóőrt.  

"Drága jó emberek, ne verjétek a parkolóőröket! Ők a munkájukat végzik, a közösség javára. Kollégánknak jobbulást kívánok, a rendőrségi feljelentést megtettük" – írta Facebook-oldalán Baranyi Krisztina. 

Az eset részleteiről a Telex érdeklődött a kerületi önkormányzat sajtóosztályán. Az derült ki, hogy szerda délután négy órakor pótdíjazott a parkolóőr egy személyautót a Haller utcánál, a Kebab büfé közelében. Az autó tulajdonosa odament hozzá, és megkérdezte, most mit tud tenni. A parkolóőr közölte vele, hogy ha vesz jegyet az automatából, akkor törölni lehet a pótdíjat, mivel türelmi időn belül van. A férfi megvette az új parkolójegyet, de a parkolóőrrel akarta töröltetni a pótdíjat, aki elmondta neki, hogy ő ezt nem tudja, mert a törlést csak az ügyfélszolgálaton tudják elintézni a jegy alapján.

A férfi erre bedühödött és követni kezdte a parkolóőrt, miközben szitkozódva azzal vádolta őt, hogy ittas. Továbbra is azt követelte, hogy vegye le az autójáról a kihelyezett pótdíjat, majd erősen megragadta a jobb karját, megrángatta, majd tenyérrel erősen pofon vágta. A parkolóőr jobb felkarján az eset után 2-3 cm-es véraláfutás keletkezett, az arcán érezte az ütés nyomát, az állcsúcsa érzékeny lett – írja a Telex. (Az ellenőrt megszondáztatták, az eredmény 0% lett.)

(Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor)