„Köszönjük
A lényeg

Az ukrán biztonsági és védelmi tanács titkára szerint Putyin előre figyelmeztette Orbánt, hogy megtámadják az országukat. Bizonyíték nem hangzott el

3/05/2022 09:29

| Szerző: Klubrádió

Az ukrán politikus szerint a magyarok területet akarnak szerezni Ukrajnából. 

Putyin előre szólt a magyar kormánynak, hogy az oroszok megtámadják Ukrajnát, a magyar kormány területeket akar szerezni Ukrajnától – mondta a Hromadske ukrán lap beszámolója szerint Olekszij Danilov, az ukrán Biztonsági és Védelmi Tanács (BVT) titkára egy tévés interjúban.

"Magyarország nyíltan felvállalja, hogy együttműködik Oroszországgal. Sőt, Putyin előre figyelmeztette, hogy megtámadják az országunkat. Valamiért azt gondolták, hogy megszerezhetik az országunk egy részét. Ez soha nem fog megtörténni. Majd meglátjuk, milyen következmények sújtják azt az országot a háború után” – mondta Danilov.

Több médium (TCH, a Babel és az Interfax Ukraine) is idézi a vádakat, de senki nem írta meg, hogy Danilov hogyan és mivel támasztotta alá az állítást, vagy milyen forrásra hivatkozott – ha tett egyáltalán – írja a Telex.

A portál Danilov állításával kapcsolatban megkereste a Kormányzati Tájékoztatási Központot és a Külgazdasági és Külügyminisztériumot is. Végül Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára reagált Facebook-bejegyzésében: "nem szállítunk fegyvereket az Ukrajnában zajló háborúba”.