„Klubrádió
A lényeg

Az új honvédelmi miniszternek egymilliárdos bankszámlája, luxusautója és cégei is vannak

6/07/2022 07:23

| Szerző: Klubrádió

A kormány három új miniszterének nyilvános vagyonnyilatkozata szerint Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Csák János és Nagy Márton is igen tehetősek, de magasan a honvédelmi miniszter a leggazdagabb közülük.

Szalay-Bobrovniczky Kristófnak négy cége, nyolc ingatlana (Tabajdon erdője, Badacsonytomajon háza, a XII. kerületben pedig további három ingatlana), Lexusa és jelentős megtakarításai vannak: 
– Befektetési alap 50 millió 164 ezer 697 forint
– Részvény (OTP) 28 ezer forint
– Kockázati életbiztosítás 2 millió 570 ezer 730 forint
– Hitelintézeti számlakövetelés (például bankszámla, folyószámla, egyéb számla) 1 milliárd 67 millió 467 ezer 854 forint
– Hitelintézeti számlakövetelés devizában (forintértéken) 86 millió 576 ezer 525 forint
– A miniszter négy cége közül a legértékesebb a London Capital Kft., ami azért fontos, mert ezzel vásárolta be magát abba a Garancsi Istvánnal közös vállalkozásba, amellyel öt budapesti kaszinó üzemeltetését vették át a 2019-ben elhunyt Andy Vajna cégétől.

Csák János kulturális és innovációs miniszternek Badacsonytomajon és Szigligeten is van egy-egy nyaralója. Ezenkívül 71 millió forint megtakarítása van állampapírokban, és 90 milliót tart más értékpapírokban. A bankszámláján 8 millió forintot és 25,5 ezer eurót tart vagyonnyilatkozata szerint.

Eközben Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek 190 millió forintos megtakarítása van különböző értékpapírokban és biztosításokban. A gazdaságfejlesztési miniszternek a II. kerületben van egy 89 négyzetméteres, a XII. kerületben pedig egy 39 négyzetméteres lakásnak – írja a 24.hu.