„Klubrádió
A lényeg

Az Origo kitüntetett újságírója összekeverte Osvárt Andreát és D. Tóth Krisztát

16/09/2021 17:00

| Szerző: Klubrádió

A „hiteles hírközlés igénye” miatt állami kitüntetést kapott origós Kovács András „Karácsony egyik legfőbb propagandistájának” nevezte D. Tóth Kriszta televíziós műsorvezetőt Facebook-bejegyzésében, de olyan képpel, amelynek egyik oldalán Osvárt Andrea színésznő látható. Kovács a 444 cikke után törölte a posztot.

Kovács András, az Origo újságírója Facebookon osztott meg a sarokban egy „BalFake News” felirattal ellátott képet azzal a szöveggel, hogy „Remek összeállítás készült Karácsony egyik legfőbb propagandistájáról, D. Tóth Krisztáról” – írja a 444

A portál lementett a posztot (ugyanis Kovács a cikk megjelenése után törölte):

 kép: 444.hu
 
 

Látható, hogy az egyik oldalon ugyan tényleg D. Tóth Kriszta látható még az MTV híradósaként, a másik oldalon viszont a Karácsony Gergelyt támogató kisfilmben megszólaló Osvárt Andrea fotója szerepel.

Erről a wmn.hu ügyvezető- és tartalomigazgatója, D. Tóth Kriszta is tájékoztatta Kovácsot a kommentek közt jelezve: „a jobb oldali képen nem én szerepelek, hanem Osvárt Andrea színésznő. Kérem posztját távolítsa el, mert ez így, ahogy van egy félrevezető hazugság. Köszönettel, dtk”

 

Arra már a hvg.hu hívta fel a figyelmet, hogy Kovács András idén március 15-én „a hiteles hírközlés igénye mellett a keresztény, konzervatív értékek következetes képviseletére is nagy hangsúlyt fektető, magas színvonalú újságírói tevékenysége elismeréseként” állami kitüntetést kapott. A díjat Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére adta át Áder János köztársasági elnök az Origo munkatársának.