„A
A lényeg

Az MSZP-elnök Koncz Zsófiáról: Erre egy robot is képes

3/08/2022 13:21

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke nyílt levélben hívta fel Palkovics László technológiai és ipari miniszter figyelmét arra, hogy helyettese, Koncz Zsófia alkalmatlan a feladatára. A fideszes politikus édesapja halála után került a parlamentbe a helyére, az új kormányban pedig a Technológiai és Ipari Minisztérium miniszterhelyettese lett, és ilyen minőségben válaszolt Tóthnak, aki a választás óta az alábbi kérdéseket tette fel a kormánynak:

  • Miért akarja a kormány piaci áron adni a paksi áramot az embereknek?
  • Miért nagyobb a földgázszámla, ha Mészáros Lőrinc érdekeltségén keresztül kapják a földgázt az emberek?
  • Miért példálózik magasabb átlagfogyasztással az állami energiacég, mint amit a kormány kihirdet? Avagy megfordítva: miért húzta meg alacsonyabban a kormány az átlagfogyasztás sávhatárát, mint amit az állami energiacég tapasztal?
  • Miért csökkentették a biztonsági földgázkészletet közel 600 millió m3-rel? Miért nincs még visszapótolva?
  • Micsoda meglepetés! Mégis lehetséges vizsgálni a Paksi Atomerőmű újabb üzemidő-hosszabbítását?
  • Miért ad félrevezető tájékoztatást az Ön megbízásából az Ön által vezetett minisztérium parlamenti államtitkára? Hol tart a lakossági napelemes pályázatok lebonyolítása?

Ezekre a kérdésekre azonban nem kapott választ, ehelyett Koncz Zsófia államtitkártól kapott írásban pár mondatot, ami szerint "Tájékoztatom, hogy a Kormány folyamatosan figyelemmel kíséri az aktuális politikai és gazdasági eseményeket és azoknak megfelelően teszi meg a szükséges lépéseket, hozza meg döntéseit".

 
Koncz Zsófia
 
Koncz Zsófia, Fidesz
Facebook
 

 

Tóth sajnálattal állapította meg, hogy válasza összeállításakor Koncz Zsófiát nem zavarták a kérdések.

Lényegében olyan sablonválaszt küldött, amelyet bármilyen kérdésre el lehet küldeni, akár egy robot is képes lehet rá, ehhez nem szükséges parlamenti államtitkári pozíció, adófizetői pénzből finanszírozott megemelt fizetésért pedig különösen nem, írta.

A válasz két dologra utal, egyrészt a minisztériumban olyan alkalmatlan, szakmailag felkészületlen tisztviselők dolgoznak, akik a kérdéseket sem tudják értelmezni. A másik lehetőség, hogy a levélíró mélységesen lenézi a választókat, azokat is, akiket a kampányban a hazugságaival becsapott, és azokat is, akik átláttak a Fidesz hazugságain.

Szerinte "egy ilyen válaszlevél gúnyt űz az Országgyűlés intézményéből és a választott képviselők alkotmányos jogainak gyakorlásából. Véleményem szerint közmegbízatás betöltésére méltatlan és alkalmatlan, aki ilyen tartalmú levelet a nevére vesz".

Tóth Bertalan azt írta, tisztában van Palkovics minisztériumának nehézségeivel. Azzal is, hogy miniszternek sok teendője közepette nyilván nem jön jól, ha

  • a brutális lakossági energiaáremelések idején hazugságon kapják energetikáért felelős államtitkárát,
  • nem stimmel a minisztériumi számítás az energiaáremelések lakosságra gyakorolt hatásairól,
  • de az ilyen válasz, ilyen helyzetben sem megengedhető.
  • Azt kérte Palkovics tisztelje meg az őt is az Országgyűlésbe küldő, általa is képviselt csaknem kétmillió választót, hogy személyesen ad azokra érdemi válaszokat. (Via 24.hu)