„Klubrádió
A lényeg

Az ellenzéki pártokat szétbüntető ÁSZ a fideszes képviselő előtt meghajolt

11/08/2021 07:39

| Szerző: Klubrádió

Tudták, hogy ha a Facebookon hirdetnek, akkor tulajdonképpen nem is hirdetnek? Az Állami Számvevőszék szerint legalábbis ez történik, ha egy fideszes képviselő többet költ, mint amit a jogszabályok megengednek neki. Koncz Zsófia egy borsodi időközi választáson, amit édesapja halálos balesete után írtak ki, csak a Facebookon 5,6 millió forintot költött hirdetésre, holott a törvény maximum 5 milliót enged egy képviselőnek összesen elkölteni. (Emellett plakátokat, szóróanyagokat és mindenféle reklámot is megjelentetett).

Az Országgyűlés plenáris ülése
 
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke
 
Budapest, 2021. június 8. Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke felszólal az ÁSZ 2020. évi szakmai tevékenységéről és az intézmény működéséről szóló beszámoló, valamint az ahhoz kapcsolódó országgyűlési határozati javaslat együttes általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 8-án. MTI/Soós Lajos
Fotó: Soós Lajos
 

Koncz megválasztása nagyon fontos volt a Fidesznek, mivel ezen az egy helyen múlott a kétharmados többsége. Az Állami Számvevőszékhez a K-Monitor nevű szervezet fordult, de az ÁSZ-nál egy fideszes képviselővel kapcsolatos vizsgálat oda jut, hogy leírják ezt a képtelenséget: Koncz az állami támogatást szabályszerűen használta fel. Nem mellékes, hogy az ÁSZ vezetői maguk is voltak fideszes képviselők.

"A kampány költségeire vonatkozó szabályozást betartotta. A közösségi médiában közzétett hirdetések nem szoríthatók be a jelenlegi politikai hirdetésekhez kapcsolódó hazai jogszabályok közé."

Az Állami Számvevőszék szerint ők csak azt ellenőrizhetik, amivel a jelöltek elszámolnak.

(Forrás: Hvg.hu, RTL Klub Híradó)