„Klubrádió
A lényeg

Augusztusban több száz benzinkút zárhat be

4/07/2022 13:53

| Szerző: Klubrádió

A Holtankoljak.hu ügyvezető igazgatója, Bujdos Eszter szerint a 20 forintos támogatás (amit a kis benzinkutak igényelhetnek, annak ellentételezéséül, hogy a hatósági áras üzemanyagokon semennyit nem keresnek) egyfajta lélegeztetőgépként működik.

A Napi.hu által megkérdezett szakember úgy véli, az augusztus 1-jén több száz benzinkút dönthet úgy, hogy a továbbiakban nem veszi igénybe újabb három hónapra az állami támogatást, hanem inkább lehúzza a rolót, mert kifogyott a tartalékokból és kifogyott az ötletekből is, és már nem tud hová hátrálni. Aki igénybe veszi a támogatást, annak vállalnia kell, hogy nem zár be – írja a 24.hu.

 

A portál videós podcastjába arról is beszélt, hogy a benzinkutasok minden más szolgáltatást és értékesített terméket jelentősen megdrágítottak – legyen szó az üdítőről vagy akár arról az alapélelmiszerek közé tartozó péksüteményről és tejről. A benzinkúton ez ma azonban nem trükközés, hanem veszteségkezelési próbálkozás. "Már szinte minden benzinkúthoz hívtak már ki rendőrt. Soha nem lett volna szabad a benzinkutasokat olyan helyzetbe hozni, hogy okmányokat ellenőrizzenek és hogy egy terméknek két ára legyen. Nem egy kelendő munkahely most benzinkutasnak menni" – fogalmazott Bujdos Eszter.

Hozzátette, hogy az igazi dömping a kutakon – a nagy kereslet – majd most jön, a vendégmunkások tranzitjával és az aratásokkal.