„Klubrádió
A lényeg

Ajkáról Veszprémbe, Veszprémből Balatonfüredre – leáll az ajkai baleseti sebészeti ellátás, Covid ellátásra állnak át

8/12/2021 09:37

| Szerző: Klubrádió

Ajkán a Magyar Imre Kórházban megszűnik az akut fekvő, kórházi baleseti sebészeti ellátás, az osztályt csütörtökig kiürítik, COVID-ellátásra állnak át. A betegeket abba a Veszprémi Kórházba irányítják át, ahol a járóbeteg ellátása az akut eseteken kívül teljesen leállt, és a járvány miatt ott is átszervezések voltak, illetve onnan pedig a kardiológiai- és anyagcsere betegeket  jelenleg a Balatonfüredi Állami Szívkórház látja el.

Az ajkai baleseti feladatok egy olyan kórházba kerülnek át, amely egy ideje már a saját ellátását sem tudja megszervezni és biztosítani. Ráadásul a normál működéshez képest is csökkentett ágyszámmal működik maga a veszprémi traumatológia is - hiszen egy részéből COVID osztály lett – írja a Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő által jegyzett cikk. 

Így további műtéteket lesznek majd kénytelenek az orvosok elhalasztani, miközben azon kell imádkozni, hogy ne történjen egy súlyosabb baleset, mert akkor megáll a rendszer, vagy a beteg a továbbszállítás közben hal meg – áll a 444.hu egészségügyi blogjában.