„Klubrádió

ADOM Diákmozgalom: Nem megyünk suliba április 19-től!

7/04/2021 13:45

| Szerző: Klubrádió

"A mai napon minden eddiginél többen haltak meg koronavírusban Magyarországon. Halasszák el az április 19-re tervezett kötelező jelenléti oktatás bevezetését! Ha nem teszik, akkor fogjunk össze, és ne menjünk április 19-től iskolába, folytassuk az online oktatást!" - tett közzé egy felhívást az ADOM Diákmozgalom (az egykori Független Diákparlament) a Facebookon.

"Több mint egy évnyi bezártság után mindannyian szeretnénk már visszatérni a mindennapokba, szeretnénk a barátainkkal, osztálytársainkkal találkozni, újra látni és megölelni egymást. Azonban nem szabad elhamarkodott lépést tennünk, mert most minden percen életek múlhatnak." - írta az ADOM.

Majd így folytatják: "A kormány április 19-re tervezett iskolanyitása miatt egyre több érettségiző fél a karanténba kerüléstől, a tanárok messze vannak még a teljes immunitástól, a vírus új variációja pedig már a fiatalabbakra is veszélyes.

Egyikünk sem szeretné, hogy egy elhamarkodott iskolanyitás után többé ne láthassa viszont nagyszülőjét, osztályfőnökét vagy krónikus betegségben szenvedő osztálytársát...  Az iskolák túl korai újranyitása nagyobb károkat okozna, mint amennyit nyernénk vele, egyesek szerint egy negyedik hullámot is elindíthatna."

Facebook/ADOM Diákmozgalom
 

Közzétették elvárásaikat is, miszerint:

"Ezért követeljük a kormánytól, hogy:

- Ne vezessenek be kötelező jelenléti oktatást április 19-étől!

- A középiskolákban továbbra is maradjon az online oktatás, amíg a tanárok teljes immunitása ki nem alakul! Bár mindannyian ismerjük a digitális oktatás hátrányait, most szüleink és tanáraink élete az első!

- A szülőknek ne legyen kötelező általános iskolás gyermeküket iskolába küldeni! Akik nem tudják megoldani az otthon maradást, őket ültessék szellősebben, ezzel is védve családjuk és tanáraik egészségét!

- A védettséget nem élvező tanárok választhassanak online tanítási formát, ne kötelezhessék őket egészségük veszélyeztetésére!

- A kormány nyújtson további segítséget a tanárok számára az online oktatáshoz!"

Amennyiben a kormány nem hallja meg a diákság kéréseit, akkor:

"... arra kérjük minden középiskolás diáktársunkat, hogy ne menjen iskolába, tanárainkat pedig arra, hogy online formában folytassák a tanítást. Szüleink és tanáraink egészségének védelme érdekében össze kell fognunk!

Csatlakozz az eseményhez, és hívd meg ismerőseidet is, mert csakis együtt sikerülhet! Vigyázzunk egymásra!"