„Köszönjük,

A Semmelweis Egyetemen is megszavazták a modellváltást

28/01/2021 19:14

| Szerző: Klubrádió

Megszavazta a Semmelweis Egyetem szenátusa, hogy az egyetem hat karával, köznevelési és szakképzési intézményeivel, valamint az orvos- és egészségtudományi képzéssel szerves egységben lévő klinikai központjával együtt az állam által alapított, közfeladatot ellátó közérdekű alapítvány fenntartásában működjön.

Január 28-i ülésén megszavazta a Semmelweis Egyetem Szenátusa a modellváltás támogatását, írja a Semmelweis oldalaTelex.

Inddoklásuk szerint az „állami finanszírozású képzések típusát, összetételét, nagyságrendjét” a működési modell változása nem érinti. A hallgatók tájékoztatására az egyetem egy úgynevezett interaktív információs felületet hozott létre.

A szenátus 41 igen és 1 tartózkodás mellett „támogatta, hogy az egyetem hat karával, köznevelési és szakképzési intézményeivel, valamint az orvos- és egészségtudományi képzéssel szerves egységben lévő klinikai központjával együtt az állam által alapított, közfeladatot ellátó közérdekű alapítvány fenntartásában működjön.”

Az egyetem közleményében azt is írta, az „állami finanszírozású képzések típusát, összetételét, nagyságrendjét” a működési modell változása nem érinti. Az egyetem TB-finanszírozott betegellátó tevékenysége is változatlan marad.

Az egyetem szerint a modellváltás „hozzájárul annak a célnak az eléréséhez, hogy a Semmelweis bekerüljön a világ 100 legjobb felsőoktatási intézménye közé” és „emelkedni tudjon a betegellátás színvonala”.