„Klubrádió
A lényeg

A kannába töltött benzinért piaci árat kell fizetni a Mol-kutakon

24/06/2022 07:20

| Szerző: Klubrádió

Péntektől hatósági áron mindössze 50 literig tankolhatnak az autósok, kannába pedig csak piaci áron vásárolhatnak üzemanyagot.

A Mol benzinkútjain péntektől csak maximum 50 liter benzint lehet tankolni hatósági áron, kannába pedig csak piaci áron adnak benzint – írja a Telex több benzinkút hivatalos Facebook-oldalára hivatkozva.

A kőszegi Mol-benzinkút Facebook oldalán a következő tájékoztatás olvasható:

"(Június 24-től) Kisnyomású kútoszlopainkon az engedélyezett maximális tankolási mennyiség napi 50 liter. Nagynyomású kútoszlopunkon a magyar rendszámú 3,5 – 7,5 t össztömegű, valamint a mezőgazdasági erőgépek továbbra is mennyiségi limit nélkül hatósági áron vásárolhatnak. ‼️‼️ Edényzetbe, kannába történő tankolás esetén a PIACI ár érvényes. ‼️‼️"

A kút kezelői azt kérik, hogy amennyiben a vásárlók az autó üzemanyag-tartálya mellett "külső edényzetbe is tankolnának, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a benzintankba történő tankolás vételárának rendezését követően, önálló tranzakcióként szíveskedjenek megtenni."

Ha valaki egy tranzakción belül tankol a járműve üzemanyag-tartályába, és kannába is enged magának benzint, annál ezentúl a tankolás teljes mennyisége tekintetében a töltőállomáson irányadó piaci árat alkalmazzák. A tankolási szabályok betartását biztonsági kamerákon keresztül ellenőrzik.

Külön felhívják az autósok figyelmét arra az eddig is létező szabályra, hogy ha valaki nem tudja bemutatni járműve magyar forgalmi engedélyét, annak a piaci árat kell megfizetnie az üzemanyagért. A forgalmi engedély utólagos bemutatására nincs lehetőség, reklamációt nem fogadnak el.