„Klubrádió
A lényeg

A hőség miatt már 10 Pest megyei településen is spórolásra kéri a lakosságot a vízművek

29/06/2022 13:47

| Szerző: Klubrádió

A hőségben megnövekedett vízfogyasztás további emelkedése, illetve műszaki meghibásodás esetén nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható tíz Pest megyei településen – írja az MTI. Az előrejelzések szerint a rendkívüli időjárás tovább folytatódik és emiatt az ivóvízfogyasztási igény további növekedésére kell számítani.

"A Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. minden személyi és technikai eszközét maximális kapacitással működteti a folyamatos ivóvízellátás biztosítása érdekében. Mindezek ellenére a megnövekedett fogyasztási igények, azok további emelkedése, illetve műszaki meghibásodás esetén nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható"írja oldalán a vízszolgáltató.

Jelenleg érintett települések: Üröm, Piliborosjenő, Solymár, Pilisszentiván, Budakalász, Pomáz, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Pilisvörösvár, Csobánka.

A folymatos ivóvízellátás biztosítása céljából a lakosság együttműködését kérik, azaz ésszerűen használják az ivóvizet (ne töltsék fel a medencéket); ne locsoljanak ivóvízzel; illetve az önkormányzatokat pedig arra, hogy a közterületi (pl. tűzcsapokról történő) locsolást mellőzzék.

Megnyugtatásul hozzáteszik azt is, hogy lokális vízhiány esetén haladéktalanul lajtos vízellátást biztosítanak az érintett területen.

Hőség - Kánikula BudapestenMTI Fotó: Kallos Bea