„Köszönjük,
A lényeg

"A benzinárstop kínálatcsökkenéshez vezet"

9/06/2022 18:35

| Szerző: Klubrádió

Egyetért a holtankoljak.hu főszerkesztője, Bujdos Eszter Hernádi Zsolttal, az ellátásbiztonság érdekében elengedhetetlen a hatósági ár kivezetése.

2022. június 09. A lényeg - 22.06.09. Bujdos Eszter
01:13
00:00

Egyetért a hatósági ár kivezetésével a holtankoljak.hu főszerkesztője. Bujdos Eszter a Klubrádiónak azt mondta, a lakosság szempontjából a hatósági árak kivezetése komoly változás lenne, de ahhoz hogy az ellátásbiztonság garantált legyen, ez egy elengedhetetlen lépés. Kiemelte, hogy nagy probléma van a kínálatot tekintve is. Egyre jobban hiányzik a 30%-os üzemanyag import, amivel a MOL küzd az elmúlt hónapokban, hogy kielégítse az igényeket. Hozzátette: a keresletet a folyamatos korlátozásokkal próbálják csökkenteni.

Ahogy arról korábban a klubrádió is beszámolt, júliustól fokozatosan kivezetné az üzemanyagok hatósági árát Hernádi Zsolt. A Mol elnök-vezérigazgatója a mandinernek adott interjúban azt mondta, a hatósági árazást a jelenleg érvényes, július elsejei lejárati idő után, ha nem is egy lépésben, fokozatosan ki kellene vezetni. Ellátásbiztonsági szempontból Hernádi szerint ez lenne a célszerű, mert a magyar piac akkor tud jól működni, ha van benne valamennyi import. Márpedig a nyomott árnak kiszorító hatása van, ebből az következik, hogy előbb-utóbb hiány keletkezik. A magas üzemanyagárakról azt mondta, a túlkereslet okozza, muszáj lenne csökkenteni a fogyasztást is, az majd korrigál.

Bujdos Eszter az Esti gyorsban részletesen is beszélt a problémáról.