„Klubrádió
A lényeg

A Balatonnál szinte biztosan nem lehet tankolni a következő egy-két hétben

3/08/2022 10:15

| Szerző: Klubrádió

A következő egy-két hét kritikus lesz. Míg a Mol karbantartást végez, Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője szerint a kieső üzemanyag mennyiségét a magyar stratégiai készletekből pótolják, addig a kis kutak ugyanerre nem számíthatnak. Ezekben a napokban a Balatonon szinte biztos, hogy nem lehet majd tankolni, a turisták miatt nagy az üzemanyaghiány, sokan Veszprémbe járnak be tankolni.

A szakmán belül úgy gondolják, az lenne a legjobb, ha teljesen kivezetnék az üzemanyag hatósági árát, mondta Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője az RTL Reggeli című műsorában.

A 24.hu összefoglalója szerint a szakértő úgy értékeli, hogy a magyar stratégiai készletekből, a nagy benzinkutakat, mint a két hónapos karbantartást végző Molt látják el, a kisebbek, aligha részesülnek ebből.

Bujdos szerint nagyon sok kútnak ismét saját zsebből vagy hitelből kell fedeznie a bér- és rezsiköltségeket. "A következő egy-két hét kritikus lesz" – fogalmazott a szakértő, hozzátéve: "ezekben a napokban a Balatonon szinte biztos, hogy nem lehet majd tankolni, a turisták miatt nagy az üzemanyaghiány, sokan Veszprémbe járnak be tankolni".

A hatósági árak hatása lényegében nem takarékosságra szoktatta a lakosságot, hanem felpörgette a benzinkutak forgalmát. A KSH adtai szerint 23 százalékkal nőtt kiskereskedelmi forgalom a tavalyi év azonos idősazkához képest.