„Klubrádió
A lényeg

14,5 milliárd forinttal nő a sportklubok állami támogatása 2023-ban

3/02/2023 15:57

| Szerző: Klubrádió

A megnövekedett energiaárak miatt ezzel szeretnék megkönnyíteni a klubok működését – mondta Deutsch Tamás egy pénteki sajtótájékoztatón.

2023-ban már közel 14,5 milliárd forintos közvetlen állami támogatásban részesülnek a sportklubok – jelentette be Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke egy pénteki sajtótájékoztatón az MTI tájékoztatása szerint.

Deutsch Tamás ismertette, hogy

  • a kiemelt fővárosi klubok 2023-ban 4 milliárd 80 millió forintos sportszakmai alaptámogatást kapnak,
  • míg létesítményfejlesztés területén – a két újonnan bekerülő egyesületet leszámítva – további 5 697 089 083 forinttal segítik a klubokat.
  • Előbbi összeg 2022-ben 3 milliárd 740 millió forint, utóbbi 3 milliárd 388 millió forint volt.
  • A kiemelt vidéki sportegyesületek 2022-ben 3 236 850 000 támogatást kaptak, ez az összeg idén 4 milliárd 163 millió forint lesz.
  • A magyar kis- és közepes egyesületeket támogató Hiszek Benned program keretein belül az egy évvel korábbi 247 millió forinthoz képest 500 millió forintra lehet pályázni.

Az eseményen Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár is részt vett, ő azt mondta: két új klubbal, a Központi Sportiskolával (KSI) és a Csepel SC-vel bővül a támogatott kiemelt fővárosi klubok listája.

Schmidt szerint "a KSI szerepe megkérdőjelezhetetlen, egyértelmű volt az az álláspont, hogy bekerüljön". A Csepel SC-vel kapcsolatban pedig úgy fogalmazott, "komoly hagyományokkal bír, a jelenlegi állapotok azonban szürreálisak, így szeretnénk felzárkóztatni".

A kiemelt fővárosi klubok az összeredményesség háromnegyedét biztosítják a magyar sport számára, ebbe a körbe eddig a Ferencváros, az MTK, a Vasas, a Honvéd, az Újpest és a BVSC tartozott – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Sajtótájékoztató a kiemelt fővárosi és vidéki sportegyes
 
Sajtótájékoztató a kiemelt fővárosi és vidéki sportegyesületek támogatásának bővítéséről
MTI/Máthé Zoltán
 

(via Telex)