„Támogassa

Gyászol a Klubrádió

3/01/2022 12:00

| Szerző: Klubrádió

Elhunyt Kazinczi Károly, a Klubrádió szerkesztője. Kollégánk életének 62. évében ment el, karácsonykor. Több évig dolgozott közéleti műsoraink és az online szerkesztőség munkatársaként, sok fontos, értékes anyagot, munkában nyújtott segítséget köszönhetünk neki.

Karcsi évtizedeken át írt, szerkesztett, tudósított, húsz évet töltött a Magyar Rádiónál, ahol előbb vidéki riportokat készített, majd a Kossuth Krónikájának szerkesztője lett, munkájáért nívódíjat is kapott. Később a Népszavánál, majd az utóbbi években a Klubrádiónál dolgozott. Precíz, igazi közszolgálati újságíró maradt mindig, de más pályákon is mozgott.

Még az újságírás előtt, műszaki képzettségű pályakezdőként a Madách Kamarában világosító volt – ami aztán folyamatos sztorizgatások forrása lett, például a rendszeresen közvetlen közelről látott Hofiról, akinek akkoriban mentek a színházban hatalmas szériákat megélő, felejthetetlen estjei.

A madáchos évek után a villamos üzemmérnök, műszaki tanár végzettségű, és még mindig csak a húszas éveiben járó fiatal a Honvéd Művészegyüttes műszaki vezetője lett, majd ezt követően – harmincöt évvel ezelőtt – fordult az újságírói pálya felé.

Karcsi nem csak újságíró volt, hanem író is, nemrég valósította meg régi tervét, kötetbe szedte novelláit, amelyek idén tavasszal jelentek meg, és újabb könyvön is dolgozott. Írásaihoz, amelyek témái a halálközeli lelkiállapotok, ihletet adhattak képzett hospice önkéntesként szerzett tapasztalatai is.

A halála előtti napon még arról beszélgettünk, milyen anyagokkal készüljünk az újévig tartó ünnepi időszakra, várta, majd nagy kedvvel vállalta a feladatot. Meglett a lista, az írások már nem készülhettek el. Nem így terveztük.

Nyugodj békében, Karcsi!

 
Kazinczi Károly (1960-2021)